15 Haziran 2011 Çarşamba

Google +1 Özlelliği Nedir? Ne İşe Yarar?


GOOGLE'IN YENİ ÖZELLİĞİ SİZLERLE. SİTEMİZDE DE MEVCUT OLAN +1 ÖZELLİĞİ NEDİR? NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR? BÜTÜN BU SORULARIN CEVABINI VE DAHA FAZLASINI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

Google'ın Google +1 projesi üzerinde bir süredir çalıştığını biliyorduk. Duyulmasından kısa bir süre sonra kodların da internete sızması üzerine Google "Kusura bakmayın, daha hazır değil" deyip internete sızan kodu çalışmaz hale getirmişti.



Google hesabınızla giriş yaparak yararlanabileceğiniz Google +1 özelliği, arkadaşlarınıza ve tüm dünyaya o sitenin işinize yaradığını ve tavsiye ettiğinizin bir göstergesi. Arkadaşlarınızın da sizinle benzer aramalar yapması durumunda sizinle aynı sonuçlara ulaşabilmesi için güzel ve etkili bir yöntem. Bu yöntem bize Facebook'un "Beğen" özelliğini hatırlattı.



Google +1 özelliği bir sosyal ağ değil, ancak sosyal bir uygulama. Google +1 butonu arama sonuçlarında, web sitelerinde görünebileceği gibi Google reklamlarında da yer alacak. Böylelikle reklamlar da kendileriyle ilgili mecralara daha kolay bir şekilde erişebilmiş olacak.








MSOTech olarak biz de Google +1'i sitemize entegre ettik daha ilk gününden. Artık Facebook ve Twitter'da paylaşmanın yanı sıra yazılarımıza "+1" verebileceksiniz. Yukarıda görebileceğiniz üzere buton basılmadan önce beyaz iken basıldıktan sonra maviye dönüyor.




Google hesabınızdaki ya da Gmail'daki dostlarınızın işaretledikleri +1'li bağlantılar arama sonuçlarınızda daha yukarılarda ve yanında +1 işareti ile yer alacak.


google +1

Ayrıca Google profillerinde de kişilerin +1 verdikleri bağlantılar toplu halde görünüyor. Bu şekilde dostlarınızın +1 verdiği bağlantıları da doğrudan profilinden görebiliyorsunuz.



Google +1'i Kullanmak İçin...

Google +1'i aktif hale getirip kullanmak için öncelikle bir Google hesabına ihtiyacınız var. Eğer Google hesabınız yoksa Google ana sayfasından "Oturum açın" bağlantısına bastıktan sonra "Şimdi bir hesap oluşturun" bağlantısını takip ederek yeni bir Google hesabı oluşturabilirsiniz.

Bir Google hesabı sahibi olduktan sonra ise +1 özelliğini aktif hale getirmek için sağ üstteki "Ayarlar" menüsünden "Google Hesabı Ayarları"nı seçin.


google +1



Açılan ekranda "Google harici sitelerde +1'leyin" yazan satırdaki "Düzenle" bağlantısına tıklayın


google +1


Son olarak da karşınıza gelen ekranda "Etkinleştir" ile başlayan kutucuğu seçin.

Artık Google dostlarınızla beğendiğiniz bağlantıları paylaşabilir, onlara aramalarında yardımcı olabilirsiniz.


Tabi ki sitemize de +1 butonlarına basarak katkıda bulunabilirsiniz :D



Kaynak: teknokulis.com
Düzenleme ve Ekler: Mustafa Salih Oğuz

4 yorum:

  1. bu +1'ler yorum yazmanın pabucunu dama atacak gibi..hadi hayırlısı:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. ya hacı bn de blogger açtım ama yazı stilini beğenmiyom hangi yazı stili iyi birde sn şablonu programlarla düzenledinmi cevabını en kısa zamanda verirseniz sevirim..

    YanıtlaSil
  4. Blog adresinizi ve mail adersinizi yazarsanız daha ayrıntılı ceveplayabilirim.

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren