12 Haziran 2011 Pazar

Bir resmi binaya, panoya v.s koymak (Kolay Resimli Anlatım)


Kendi resminizi veya başka bir resmi adeta bir binaya asılmış gibi veya bir reklam panosundaymış gibi yapmak bu anlatımdan sonra çok kolay olacak. Hem Photoshop'ta nasıl yapabileceğinizi anlatacağımız hemde bu tarz şeyleri yapabileceğiniz bir çok site tavsiye edeceğimiz yazımıza devam etmek için tıklayın.
Adobe Photoshop CS6 İndirmek İçin Tıkla

Öncelikle photoshop'ta bir resmi nasıl bir binaya veya bir panoya asacağımızı anlatacağım.

1.) Biz yazımızda ayın yazılımı resmimizi bir binaya koyacağız. Şimdi koyacağımız binanın resmini açıyoruz. Bu resime Resim 1 diyeceğiz.
Resim 1

2.) Daha sonra binaya koyacağımız resmi açıyoruz. (Biz ayın yazılımı resmimizi açacağız.) Bu resime de Resim 2 diyeceğiz.

Resim 2

3.)  Daha sonra binaya koyacağımız resmi (Bizim için ayın yazılımı resmi) binanın olduğu yere aktaracağız. Yani resim 2'nin katmanını resim 1'e atacağız.  Bunu daha iyi anlamak için Photoshop'ta Arka Plan Değiştirmek konusuna bakınız.

Yaptıkdan sonra durum böyle bir görüntü alacak. " Dönüşme Kont. Gzile." seçeneğini seçmeniz noktaları görmeniz açısından faydalı olacaktır.
4.) Şimdi asıl işlemimizi yapmaya başlayacağız. Resim 2'ye tıklayarak "Ctrl+T" kombinasyonunu yapıyoruz. "Ctrl+T"ye bastıktan sonra Resim 2'ye yani yerleştireceğimiz resme sağ tıklıyoruz ve "Çarpıt" - "Warp"
seçeneğine basıyoruz. Artık resmimizin kenarlarını istediğimiz gibi sağa sola bükebiliriz.


5.) Şimdi Resim 2'nin kenarlarıyla oynayabiliriz. Aşağıda resmimizin dört kenarınıda istediğimiz yere taşıyoruz. İnceleyelim.





6.) Küçük düzeltmeleride yaptıkdan sonra işlemimiz sona eriyor. En sonunda resmimiz bu hali alıyor.

Biz NewYork'da bir binada "MSOTech Ayın Yazılımı" reklamını gösterdik. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.


Şimdide photoshop'ta uğraşmadan bu tarz şeyleri yapabileceğiniz sitelere göz atalım. İşte size 9 tane site önerisi. Kendi resminizi farklı yerlere koyabilirsiniz. Aşağıya dört örnek koydum. Kolay gelsin...




Photoshop kullanmadan yapabileceğiniz web siteleri

Fun Photo Box

Dumpr



Image Chef


Funny Photo

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren