9 Mart 2014 Pazar

Tavsiye 20 Ücretsiz Android Oyunu - 1


Uzun zamandır bir Android telefon kullanıcısı olarak şu ana kadar 150'ye yakın oyun indirdim ve oynadım. Aralarından en iyi Android oyunlarını paylaşıyorum. Bir kaç bölümden oluşacak ücretsiz Android oyun önerileri serisinin ilkinde 20 adet oynayıp beğendiğim, çok duyulmuş olmayan oyunları ekran görüntüleriyle birlikte paylaşıyorum. Linklere tıklayarak indirebilirsiniz. Her türden eğlenerek vakit geçirebileceğiniz birbirinden güzel ücretsiz oyunlar.


Tavsiye Andorid Oyunlar 2 için Tıklayın


Oynadığım oyunlar içinden herkesin bilmediği ve severek oynadığım oyunları yazdım. Herhangi bir sıralama yapmadım, her biri güzel oyunlardır. Linklere tıklayarak oyun hakkında daha ayrıntılı bilgilere, ekran görüntülerine ve videolara ulaşabilirsiniz. Eğer sizinde beğendiğiniz oyunlar varsa veya buradaki bir oyunu deneyip beğendiyseniz yorum atarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Linkler birkaç saniye içinde sizi oyunun Google Play sayfasına yönlendirecektir. Reklamı Geç'e tıklamanız yeterli.

Subway Surfers'ın yapımcısı Kiloo'nun bir başka eğlenceli oyunu. Frizbimizi telefonu sağa sola oynatarak havadaki çemberlerden geçiriyoruz ve yıldızları topluyoruz. Birçok farklı bölüm ve frizbi çeşidi de var.

Badland gerçekten severek oynadığım gayet eğlenceli bir arcade & aksiyon oyunu. Küçük yaratıklarımızı kötü diyarlarda sağ salim bir şekilde en sona götürmeye çalışıyoruz. Ekrana tıklayarak yaratığımızın havalanmasını sağlıyoruz. Flappy Birds benzeri ancak kat ve kat çok çok daha iyi olan bir oynanışı var. Bölüm sayısı çok fazla ve zorluk seviyesi ideal. Bir yerde sürekli kaldığınız takdirde diğer checkpoint'e aktarılıyorsunuz. Oyunun tek sinir bozucu yanı ücretsiz olmasından dolayı, bir yerden sonra her bölümün ardında reklam izletmesi. Bence reklam izlemeye değecek bir oyun.

Royal Revort'un ardından çıkan ikinci oyunda çok başarılı. Ordumuzu çıkartıp yöneterek düşman kalesini yıktığımız oyun, sıradışı oynanışıyla dikkat çekiyor. Birincisinin üzerine çok şey katmışlar. Ayrıca savaşlar artık multiplayer ve savunma kurmanız da mümkün karşı baskınlara karşı. Strateji severlerin kaçırmaması lazım.

Eğelenceli bir oynanışı olan şirin grafiklere sahip güzel bir yarış oyunu. Haritada en uzağa gitmeye çalıştığımız oyunda farklı araba seçenekleri ve geliştirmeleri bulunuyor. Uzaklaştıkça harita değişiyor. Farklı karakterlerle de oynayabildiğimiz oyun ilginç bir şekilde eğlenceli :D

Multiplayer oynanan bir penaltı oyunu. Multiplayer olması oyunu çok daha heyecanlı yapıyor. İstediğiniz takımın formasını, ayakkabınızı, topunuzu satın alıyorsunuz ve penaltı atışlarına başlıyorsunuz. Oynanışı eğlenceli ve heyecanlı. Değişik atış stilleri mevcut. Topa falso verebilir veya aşırtmaya çalışabilirsiniz. Zamanla lig atlayabiliyorsunuz. Tek olumsuz yanı maç kaybettikçe para da kaybediyorsunuz ve bir zaman sonra beş parasız kalabiliyorsunuz. Tabi bu da daha büyük bir hırsla oynamanıza neden oluyor.


Game Dev Story Lite (Ücretsiz)
Game Dev Story (Ücretli)
Game Dev Story adından da anlaşılacağı üzere bir oyun geliştirme şirketini yönetiyoruz. Ne tür oyun yapacağımıza ne gibi faktörlerin ön planda olacağına karar veriyoruz ve işçiler satın alıp eğitip oyunumuzu geliştiriyoruz. Zamanla oyunlarımız popülerleşiyor ve paraya para demiyoruz. Ancak Lite yani sınırlı, ücretsiz versiyonunda oynama süresi çok kısıtlı. Eğer bir oyun almayı düşünüyorsanız retro grafiklerine rağmen Game Dev Story buna değecek oyunlardan birisidir. Ücretli versiyonun fiyatı ise 5TL.


Aynı Game Dev Story gibi bu oyunda da kendi programlama şirketimizi kuruyoruz. Yeteneğine göre işçiler alıp onları eğitiyoruz. Mobil veya PC platformu için oyun veya program oluşturuyoruz. Zamanla popüleritemiz ve kârımız artıyor. Ofisten ofise zenginleşiyoruz. Girişimci ruhlu oyuncuların zevk alacağına inanıyorum. Oynarken eğlenebileceğiniz bir oyun.


Sıradaki oyunumuz gelişmiş grafikleriyle keyifli bir avcılık oyunu. Oyunlarda sniper kullanmayı sevenlerin daha çok seveceğini tahmin ediyorum. Oyunda farklı bölümlerde birbirinden farklı silahlarla çok çeşitli hayvanları vurarak, silahımızı geliştiriyoruz ve yeni bölümleri açıyoruz. Bizden bir aslanı kalbinden vurmasını veya bir kurta akciğer vuruşu yapmamızı isteyen bölümlerin yanı sıra pompalı tüfekle ördek avladığımız bölümler de var. Vahşi hayvanları ıskaladığınız zaman üstünüze saldırabiliyorlar dikkat edin :)


Plants vs Zombies klasikleşmiş oyunların arasında yer alıyor. Eğlenceli grafikleriyle güzel bir savunma oyunu. Oyun oynarken düşünmenizi de sağlayabilecek bir oyun. Farklı özellikleri bulunan bitkilerinizi satırlara diziyorsunuz ve zombilerin geçmemesini sağlıyorsunuz.


Oyunda zombi istilasından kaçmaya çalışan bir şoförüz. Biz arabamızla ilerlerken arabamız zombiler atlayıp arabamızı yana yıkmaya çalışıyorlar. Bizde hem engellere takılmadan arabamızı sürmeye hemde elimizdeki silahlarla zombileri öldürmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda zombileri kenarlardaki arabalara çarptırarak ta öldürme şansımız var. Silah, araba ve yol çeşitlerini açabiliyoruz paramızla. Aynı zamanda, zombilerde level atlıyor tabiki ileride. Eğlenceli ve sıradışı bir oynanış sunan oyunu denemenizi tavsiye ederim.


Bilgisayarlarında Stronghold oyununu oynamış olanlar bu oyuna aşina olacaklardır. Oyunda kendi kalemizi kurarak ve askerlerimizi satın alıp dizerek kuşatmalara dayanmaya çalışıyoruz. Çeşitli tuzak ve yapıların yanı sıra asker çeşitliliği de gayet iyi. Askerlerinizi de geliştirebiliyorsunuz.  Strateji oyunları ve ortaçağ ile ilgiliyseniz eğer, bu oyun kaçırmamanız gereken harika bir strateji oyunu.


İpleri keserek şirin yaratığımıza şekerleri olaştırmaya ve yıldızları toplamaya çalışıyoruz. Gerçekten düşünmenizi sağlayan bir yapısı var ki hem eğlenceli hemde kafanızı çalıştırmanıza yarayacak oyunlar çok bulunmuyor. Her oyununda ayrı temalar ve özellikler var hepsi ücretsizdir tavsiye ederim.


Cut the Rope'un yapımcısı ZeptoLab'ın yaptığı bir başka zeka ve bulmaca oyunu. Kırmızı pudingleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Cut the Rope'ta da olduğu gibi uzunca düşünmenizi sağlayacak zeka dolu bölümler ile oyuncularını bekliyor. Bulmaca meraklılarına tavsiye ederim.


Oyun için önyargınızı bırakıp denemenizi tavsiye ediyorum. Bir araba fabrikası işletiyoruz. Hangi arabayı yapacağımızı seçip işe aldığımız işçilere arabayı yaptırıyoruz ardından geliştirip müşteriye satıyoruz. Daha sonra istersek yaptığımız arabalarla multiplayer drag yarışlar yapıyoruz. Fabrika bölgemize go-kart, yarış pisti veya otopark gibi binalar dikip kârmızı arttırıyoruz. Laboratuarımızda yeni teknolojiler araştırıp 100'den fazla araba çeşidini açmaya çalışıyoruz. Ayrıca oyunun en hoş yanlarından biri olan "Breed"de yaptığımız iki arabayıbirleştirip melez arabalar üretebiliyoruz. Tabi rakip şirketler casus yollayıp arabalarımızın resmini çekince kârımız düşebiliyor. İnce düşünülmüş, retro grafikleriyle sizi saatlarce oyalayabilecek kaliteli bir oyun.


Arcade, Bullseye, Skillshot ve Time Attack modlarıyla sıkılmadan zaman geçirmenizi sağlayan bir oyun. Rakip oyuncu engellerine ve kaleciye takılmadan gol atmaya çalışıyorsunuz. Top kontrolü çok iyi, istediğiniz gibi falso verebiliyorsunuz. Her oyun modunun ayrı özellikleri var. Direğin dibinden gol attığınızda skill shot olur ve Time Attack ve Skillshot modlarında size zaman kazandırır. Özellikle arkadaşlarınızla rekabet ederseniz çok daha zevkli olacak bir oyun.


Kickoff'un yapımcısı Pikpok tan benzer oynanış tarzına sahip çok daha gelişmiş bir oyun. Eski zamanlarda bir takımın başındasınız ve en alt ligden başlayıp profesyonelliğe uzanan bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Takımınıza yeni adamlar katıp yeteneklerine göre oynatıyorsunuz. Oynanışı çok hoş, daha önce böyle bir oyun görmediğime eminim. Karşı takım oyuncusu üzerinize yürüyor, çalım atmaya çalışıyor ama siz topa vurup karşı ataşa geçiyorsunuz. Paslaşmalar ve şut kickoff oyununda olduğu gibi. Grafikleride adeta bir çizgiroman havasında ve güzel duruyor. Mutlaka denemelisiiz.


Farklı bir yapısı olan eğlenceli bir savunma oyunu. Kahramanlarımızla kalemizi zombilere karşı savunuyoruz. Savunurken açtığımız askerleri de çağırarak ve skilleri kullanarak zombileri alt ediyoruz ve bölümleri geçiyoruz. Aynı zamanda, yeni skiller daha güçlü silahlar ve daha güçlü askerler de alabiliyoruz. Oynarken zevk aldığım gittikçe zorlaşan güzel bir oyun, tavsiye ederim.


Çok beğendiğim bir oyun firması olan Cresent Moon Games'in harika bir oyunu var karşımızda. Minecraft benzeri kübik grafikleri ve Hill Climb Racing benzeri oynanışıyla çok eğlenceli ve bir o kadar da bağlayıcı bir oyun. Kendi arabanızı küpü küpüne tasarlayabiliyorsunuz. Karakterimizi giydirip, çiftliğimizi yenileyebiliyoruz. İlk üç bölüm ücretsiz olmasına rağmen tam oyuna bağlandığınız sırada sizden oyunu satın almanızı istiyor. Bu açıdan ücretli bir oyun sayabiliriz. Ancak alacağı parayı hak edeceği kesin.


Klasik bir savunma oyunu olan Castle Defense mobil platformda işini en iyi yapanlardan. Çeşitli kulelerimizi geliştirip skiller aldığımız ve askerler ile de desteklediğimiz oyunda amaç yaratıkların yoldan geçememesini sağlamak. Savunma oyunu severler sevecektir.


Oyuna bir zombi olarak başlıyoruz ve yediğimiz insanları da arkamıza alarak devam ediyoruz. Çeşitli engelleri zombi arkadaşlarla birlikte aşmaya çalışarak insan yemeye devam ediyoruz. eğlenceli bir oynanışı var. Zombilerimize çeşitli şapkalar alabiliyoruz ve özelliklerini geliştirebiliyoruz.

15 yorum:

  1. Zombie Tsunami oyununu ben şahsen çok beğendim. Grafiklerini özellikle çok beğendim ve oyunda insan yemesi de oldukça keyifli :)

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel liste gercekten tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. harika bir liste olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Harika bir liste çok teşekkürler, ben bunun yanında Clash for Dawn oynuyorum sürekli. Gerçekten iyi bir oyun bence. RPG oyunları sevenlere kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Liste için teşekkürler, Bence de Clash For Dawn listede olmalıydı. Ama yine de teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Clash for Dawn'ın olmadığı oyun listesine liste demem ben.

    YanıtlaSil
  7. Keşke öğrencilik yıllarımız olsa, boş zamanımı olsa da oynasak. Bilgisayarda dahi oynuyamıyoruz, iş güç.

    YanıtlaSil
  8. Faydalana bileceğimiz bir Android Oyun Tavsiyeleri yazısı olmuş. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Akıllı telefonları Android işletim sistemli olan arkadaşlar için harika Android oyun tavsiyesi derlemesi olmuş. Teşekkürler. Seyahate veya tatile çıkarken kullanabileceğim en faydalı Android tatil uygulamaları konusunda da bir tavsiye yazısı bekleriz.

    YanıtlaSil
  10. bu oyunların boyutları büyük yahu bizim neti düşünen yok. Ama Kick footbal güzel oyun gibi deneyeceğim, ben şuan dragon reflex diye on numara bir oyun buldum ona sardım bu yerini alır inş :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba arkadaşlar. Eğer zombili oyunlardan hoşlanıyorsanız bende size Zombies Bridge Runner oyununu önermek isterim. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.emre.zombi Umarım oyunu beğenirsiniz. Bence eğlenceli bir oyun.

    YanıtlaSil
  12. Neresi güzel amk bok gibi oyunlar

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar benim kendi yaptığım android oynumu da denemenizi rica ediyorum,
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.baylam.SpaceTrek
    Ücretsiz space shooter tarzı oyundur, sadece android için yapıldı. Unity ile geliştrildi

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren