9 Aralık 2013 Pazartesi

Relevant Knowledge Nedir? Nasıl Silinir?


İlk defa duyuyor olabilirsiniz ama sizin bilgisayarınızda da yüklü olabilir. Anti-virüs kullanıyor olsanız bile farketmez. Bu masum görünüşlü bir spyware yani bir nevi casus yazılımdır. Bu program sizde de yüklü mü? Ne işe yapar? Nasıl kaldırılır? Resimli bir şekilde bunu anlatacağım.
Nedir?

Öncelikle ne iş yapar bunu anlatacağım. Revelant Knowladge için bir spyware veya adware diyebiliriz. Bir nevi casus yazılım. Arka planda çalışarak kişisel bilgilerinizi edinebilir. Program Files'ta klasör açıp oraya yerleşiyor. Kendisine Windows Firewall'dan yönetici hakları alabiliyor. Bir zaman sonra kendisini kopyalamaya başlıyor.

Yüklü Olduğunu Nasıl Anlayacağız ?

Sağ aşağıda çubukta paralel ve meridyenli beyaz bir logo görebilirsiniz. 
Ayıca, görev yöneticisine girerek rlvknlg.exe'nin olup olmadığına bakabilirsiniz.

Nasıl Kurtulacağız ?
Görev Yöneticisinden, program kaldıra giriyoruz ve orada RevelanKnowledge'i bulup kaldır diyoruz. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Daha sonra (C:)\Program Files [veya Program Dosyaları (x86)]\RevelantKnowledge klasörünü silin. Eğer silme engelleniyorsa tekrar Görev Yöneticisine girin ve rlvknlg.exe var ise işlemi sonlandırın. Sonra tekrar klasörü silmeyi deneyin ve bu casus yazılımdan kurtulun. 
Eğer işe yaradıysa veya bir sorunla karşılaştıysanız yorum atarak belirtebilirsiniz.

Yazan: Mustafa Salih Oğuz
Kaynakça: http://www.atillabingol.com.tr, ekşi sözlük

15 yorum:

  1. Teşekkürler, halloldu

    YanıtlaSil
  2. sağol az kalsın ağa erişimine izin veriyordum

    YanıtlaSil
  3. Bu virüsü sildim dediğin gibi ama görev çubuğunda hala çıkıyo pcde arıyorum yok görev yöneticisindede yok temizlenmişmidir dediğim gibi görev çubuğundan silinmedi kapayıp açtımda yardım ederseniz sevinirim teşekkürler şimdiden :D

    YanıtlaSil
  4. Görev yöneticisinde görünmüyorsa çalışmıyordur yada adamlar işi geliştirmiştir ama sanmıyorum. Bilgisayarı tekrar açıp kapat yine duruyorsa aynı aşamaları yeniden dene. Başka bir yerlerde daha yüklü olması lazım.

    YanıtlaSil
  5. Program kaldır ve yeniden başlat tan sonra görünmüyor. Umarım beni terk etmiştir. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. ben bilgisayarıma bir şey yüklüyoprum Reset attıktan sonra hiç yüklememişiim gibi görünüyor.Program kaldıra girdim(Deep freeze yüklenidigini düşünmüştüm) Baktım bu program var Acaba bu program yüzünden midir bu sorun ?

    YanıtlaSil
  7. Bu programdan dolayı olduğunu sanmıyorum. Deepfree olması daha muhtemel. Undeepfreeze programını deneyin.

    YanıtlaSil
  8. bende real player kurunca birilikte kuruldu :) başlat çubuğunda görünce gıcıklandım neymiş bu diye araştırdım buraya geldim :) yanşıkla ilk önce görev yöneticisin işlemini sonlandırdım daha sonra prog.ekle kaldırdan bulup sildim yeniden başlattım pc yi temizlendi sanırım çünkü ne araç çubuğunda var nede prog.files ta tamamen gitmiş midir arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  9. ilginçtir norton bile farketmemiş kurulduğunu.

    YanıtlaSil
  10. Önce servis.msc den ilgili servisi durdurun sonra anlatılan diğer adımları uygulayın yoksa siz kaldırana kadar servis programı yeniden açabiliyor. Bilginize.

    YanıtlaSil
  11. Saol kardesim sayende ne oldunu ogrendim gordumde biraz paranoyak oldum ve senin cumleni gordum adamsin Allah razi olsun

    YanıtlaSil
  12. Antispywere ile zorlayarak sildim
    avast bulamadı

    YanıtlaSil
  13. Advanced SystemCare tüm virüsleri kaldırıyo bu Relevant Knowledge keygen e kadar girmiş ordan da kaldırdı.

    YanıtlaSil
  14. bende diyorum ki bu relevant ne 2 gün fln geçti baktım pc acayip yavaşladı dedim kesin bu relevant denen o**s*u evladı yapmıştır dedim kaldırmayı denedim olmadı sonra internette araştırdım casus yazılımmış hemen sizin dediğinizi yaparak sildim çok teşekkürler şimdiden pc oldu fişek

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, bu yazılım acaba online oyunlarda ping sorununa neden oluyor olabilir mi? Bugün tesadüfen görev yöneticisini araştırdığımda bellekte 700 mb alan kullanığını görerek farkına vardım. Umarım sebebi budur.

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren