22 Ağustos 2012 Çarşamba

Uzaylı Avı C# Proje

Geçen sene arkadaşım ile birlikte yaptığımız C# projesini sizlerle paylaşıyorum. Adı Uzaylı Avı. Uzay gemimiz ile yukarıdan bize doğru gelen uzaylıları vurmaya ve onların attıkları kırmızı toplardan kaçmaya çalışıyoruz. Proje hakkındaki videolu anlatımı izlemek ve projeyi indirmek için yazıya devam edin.

Menü
Programı kısa bir şekilde özetlemek gerekirse Space Invaders oyununun basit bir versiyonu. Visual Studio'da C# kullanarak yazdık bu programı. Yukarıda menüsünü görüyorsunuz. Solda oynanışı ve puanlaması var. Her uzaylı vuruşumuzda ona ait puanın kalan zaman ile çarpımını kazanıyorsunuz. Sağda oynamak istediğiniz uzay gemisini seçebiliyorsunuz. Ortada puanınızın veri tabanında görüntülenmesini sağlayacak kullanıcı adı var. Adınızı giriyorsunuz ve "Press Start" butonuna tıklıyorsunuz. Daha sonra oynamaya başlıyorsunuz. Geliştirilmiş oyunda yani v2.0'da uzaylılar da size ateş eder ve 3 kere vurulduğunuzda kaybedersiniz. Aşağıdaki videoda v1.0'ın oynanışını ve kodlarının açıklamalı anlatımını bulabilirsiniz. 11.sınıf yıl sonu projemiz olarak yaptık bu çalışmayı. Anlamak için sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim. Bir sorunuz olursa aşağıdaki YouTube videosunun altına yorum yazarak sorabilirsiniz.




Programı Yapanlar: Mustafa Salih Oğuz - Doğukan Ahuçalar

6 yorum:

  1. lise düzeyindeki bilgilere göre gayet güzel bir oyun yapılmış.

    YanıtlaSil
  2. Ya bende kim beş yüzmilyar yaptım fakat en yüksek skorları nasıl kaydetcem

    YanıtlaSil
  3. Bu prgramda skor kaydetme mevcut. Eğer başka bakmak isterseniz http://mso-tech.blogspot.com/2012/04/c-ile-access-veritabanna-kayt-eklemek.html adresine bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş yalnız füzelerbiraz yavaş gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kodları indirip kendiniz geliştirip hızlandırabilirsiniz :D Hatta birden fazla füze bile yapabilirsiniz.

      Sil
  5. yaptım fakat skorda form.puan diyor bende anamenu.oyun.score diyorum olmuyor acaba neden?

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren