13 Temmuz 2011 Çarşamba

Photoshop'ta Bir Nesnenin Rengini Değiştirmek (Resimli Anlatım)


Bu konumuzda  photoshop'ta bir nesnenein (Göz, araba, ev, sizin hayal gücünüz...) rengini değiştirmeyi göreceğiz. Bu sayede göz renginizi veya arabanızın rengini değiştirebilirsiniz. Aslında çok kolay bir işlem. Birde böyle anlaşılır bir anlatım olunca herkesin anlayabileceğini düşünüyorum. Tam 20 resim içeren şu ana kadar yaptığım en büyük resimli anlatımımı okumak için...

Photoshop CS6 Orijinal İndir


Öncelikle nesnemizin açık renkli olması bizim için avantaj olacaktır. Koyu renkli nesnelerde istediğimiz sonucu elde edemeyebiliriz. Biz anlatımımızda bir göz resmi kullanacağız. Daha sonra pekiştirmek amacı ile aynısını bir arabaya uygulayacağız. İşte anlatımımızda kullandığımız resim. Farklı Kaydet yolu ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Şimdi anlatıma geçebiliriz.


1.) Resmimizi açıyoruz.
2.) Oval şekilli işaretleyici aracı şeçiyoruz. Çünkü nesnemiz oval biçiminde. Eğer nesnemiz belirli bir şekilde olmasaydı (araba gibi) kement aracı veya manyetik kement aracını kullanacaktık. Onu kullanmayıda anlatımımızın devamında göstereceğiz.



3.) Resmimiz bu şekilde olacak. Kesik çizgiler ile seçtiğimiz bölüm bize gösterilecek. Gözün veya diğer nesnenin dışına taşmalar veya içinde kalan kısımlar olabilir onlar önemli eğil sonradan halledeceğiz.

4.)  Görüntü sekmesinden Ayarlar'a oradan da Fotoğraf Filtresi'ne tıklıyoruz.


5.) Karşımıza böyle bir ekran çıkacak. Burada "renk"i işaretleyeceğiz ve en önemlisi "Parlaklığı Koru" seçili olmalıdır. Burada "renk"i seçtikten sonra Filtre rengini seçin diye bir sayfa açılacak. Burdan istediğiniz rengi seçin ve tamam'a tıklayın. Ama daha önceden de belirttiğim gibi nesnemiz koyu renkli ise başarı oranımız düşüyor malesef. Bordo'ya sarı yaptığınızda turuncu elde ediyorsunuz v.s

6.) Buradan rengimizin koyuluğunu seçiyoruz. Parlaklığı Koru'nun seçili olmasına da dikkat ediyoruz. Dışarı taşan kısımları umursamayın. Şimdi halledeceğiz onları.
7.) Seç'sekmesinden Seçimden çıkar seçeneğini seçiyoruz. Böylece kesik çizgiler gidecek.

8.) Photoshop'ta Silinen veya Bozulan Nesneleri Geri Getirmek (Videolu Anlatım) konumuzda'da gördüğümüz üzere  şimdi taşan yerleri temizleyeceğiz. Bunun için "geçmişe dönme fırçası aracı"nı kullanacağız. izim resimizde göz kapağına taşmış renk. "Geçmişe dönme fırçası aracı" ile o bölgeyi temizleyeceğiz.
İşte Sonuç 1
Şimdi de bir arbanın rengini değiştireceğiz. Burada da belirli bir şekli olmayan nesnelerin rengi değiştirmeyi göreceğiz. Kullandığımız resmi farklı kaydet yolu ile indirebilirsiniz. 





1.) Bu sefer nesnemizin belirli bir şekli yok. Bu nedenle "Manyetik Kement Aracı"nı kullanacağız. Bu araç nesnenizi seçmekte size çok yardımcı olacaktır. Eğer kement aracı ile seçmeye kalkarsanız hem çok zorlanır hemde yamuk çizersiniz.

3.) İşte bu şekilde bütün arabayı kenarlarından seçiyoruz.


4.) Resmimi böyle bir hal alacaktır. Kesik çizgiler ile seçtiğimiz yerler belirecek.  İçinde kalan far, cam v.s olabilir bunlar önemli değil onları sonra halledeceğiz.


5.) Görüntü sekmesinden Ayarlar'a oradan da Fotoğraf Filtresi'ne tıklıyoruz.


6.) Renk'i işaretliyoruz ama bu sefer parlaklığı koru'yu işaretlemiyoruz. Zaten arabamız parlak olduğu için yapacağımız renkleri yansıtmayacaktı. "Parlaklığı koru" demezsek bu resim için daha iyi olur. Başka resimlerde deneme yanılma yolu ile bunu görebilirsiniz.
Bu işlemin ardından rengimizi seçip Tamam'a basıyoruz.


7.) Ardından Yoğunluk oranını istediğimiz kıvama getiriyoruz ve Tamam'a basıp çıkıyoruz. Önceki anlatımda olduğu gibi seç sekmesinden "seçimden çıkar"ı seçiyoruz.
8.) Photoshop'ta Silinen veya Bozulan Nesneleri Geri Getirmek (Videolu Anlatım) konumuzda'da gördüğümüz üzere arabamızın camlarını, farlarını düzelteceğiz. Bunun için "Geçmişe Dönme Fırçası Aracı"nı kullanıyoruz. Bu aracı kullanarak bütün camlarıı, farları v.s düzeltmeliyiz. 
9.) Bunları yaptıktan sonra resmimiz bu hale geldi. Kendisi krmızı gölgesi sarı olarak çok egzotik dursa da :) gerçekçi oması için gölgesinide kırmızı yapmalıyız. Tabi bu size kalmış ama biz yine de göstereceğiz.


10.) Bu sefer fazla ayrıntıya girmeye gerek olmadığı için çokgen kement aracını seçiyoruz. Gölgemizin etrafını bir güzel çeviriyoruz.


11.) Görüntü sekmesinden Ayarlar'a oradan da Fotoğraf Filtresi'ne tıklıyoruz. Renk'i işaretliyoruz ama bu sefer parlaklığı koru'yu işaretlemiyoruz. Bu işlemin ardından rengimizi seçip Tamam'a basıyoruz. Ardından Yoğunluk oranını istediğimiz kıvama getiriyoruz ve Tamam'a basıp çıkıyoruz. (Takıldığınız yer olursa anlatımın gerisinden bakabilirsiniz.) 
12.)  Şimdi arabamızın jantlarını düzelteceğiz. Bunun için "Geçmişe Dönme Fırçası Aracı"nı kullanıyoruz. Bu araç ile tekerlekleri temizliyoruz. Ardından anlatımımızın üstündeki bölümlerdeki gibi seç sekmesinden "seçimden çıkar"ı tıklıyoruz.
13.) Ve işte arabamızın son hali.


İsterseniz şimdi yaptığımız iki anlatımında ilk ve son haline bakalım





Yazan ve Yapan: Mustafa Salih Oğuz

17 yorum:

  1. Teşekkürler. Bu arada sitenizin yeni tasarımı güzel olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Birşey değil. Yazımı ve tasarımı beğendiyseniz. ne mutlu bana.

    YanıtlaSil
  3. slam ellerinize sağlk teşkkrlr güzel bi prgram bunu nasl indirir veya kullanabiliriz. Teşkkrlr.

    YanıtlaSil
  4. İnternette kolayca bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler, çok etkili, net bir anlatım kullanmışsınız.

    YanıtlaSil
  7. detay denilen bi şey yok

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık.Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler kardeş. Anlatımın güzel olmuş. Bana oldukça faydalı oldu.

    Safeyo

    YanıtlaSil
  10. saolun çok lazımdı

    YanıtlaSil
  11. nasil indirilir bilen varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Adobe ID hesabı açarak veya olan hesabınızla giriş yaparak 30 günlük deneme sürümünü yukarıdaki linkten indirebilirsiniz. İnternetten crack bularak da deneme sürümünü full sürüm yapabilirsiniz.

      Sil
  12. Toplu resim rengi nasıl değiştiriliyor.

    YanıtlaSil
  13. ayakkabı rengini değiştirmek gerçekten iyi bir geri dönüşüm. Uzun süredir giymediğim bir ayakkabım vardı kahverengi ve süet, rengini siyah olarak değiştirdim 10Tl kadar boya harcadım şimdi çok fazla giyiyorum.

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren