24 Ocak 2016 Pazar

Windows 10'u Güvenli Mod'da Başlatma Yöntemi

Güvenli Mod (Safe Mod), Windows işletim sistemlerini en az başlangıç uygulamasını çalıştırarak başlatma işlemidir. Güvenli modda sadece Windows’un başlatılması için en gerekli uygulamalar çalışır. Bu sayede Windows için sorun yaratan uygulamaları kaldırabilir ya da gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Bu yazıda bilgisayarınızı Windows 10'da nasıl güvenli modda başlatabileceğinizi anlatacağım.


Bunu yapmanın iki yolu vardır. Burada size kısa yolunu göstereceğim. 
  1. Klavyenizden Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın veya başlat menüsünü açın. Bu penceredeki metin kutusuna “msconfig” yazın (Tırnaklar olmadan) ve Enter‘a basın.
  2. Açılan pencereden “Boot” sekmesine tıklayın. Pencerenin sol altında bulunan “Boot Options” başlığı altındaki “Safe Boot” seçeneğini işaretleyin. Tüm işlem bu kadar. Artık bilgisayarınızı her yeniden başlatışınızda Güvenli Mod’dabaşlayacak.

3. İşinizi bitirdikten sonra tekrar aynı işlemleri yapın ve "Safe Boot" seçeneğindeki işareti kaldırın, Tamama basın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bunu yapmazsanız bilgisayarınız her seferinde güvenli modda başlayacaktır. 

Kaynak: http://www.windows10.gen.tr/cozum-windows-10u-guvenli-modda-acma-islemi-nasil-yapilir/

1 yorum:

  1. Bedava program ve oyun indirme siteniz. Mobil uygulamalar ve oyunlar, bilgisayar oyun ve programları internet sitemizde full indirilebilir.

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren