14 Mayıs 2011 Cumartesi

Crack Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)



Orjinal oyun aldığımızda crack yapmak gibi bir ihtiyacımız yoktur. Ama eğer sahte oyun alırsak  veya internetten indirirsek (ikisi de ülkemizde çok yaygın bir olaydır :) Crack yapmamız gerekmektedir. Peki nasıl yapılır bu crack beraber göz atalım. Aslında çok kolay bir iş olmasına rağmen yeni kullanıcıların bu konuda bilgisi olmayabilir. Crack işte böyle yapılır... (İnternette bulabileceğiniz en iyi ve ayrıntılı resimli crack anlatımıdır !!!)

LÜTFEN SADECE RESİMLERE BAKMAYIN YAZILARI DA OKUYUNYOKSA HATA YAPABİLİRSİNİZ. YAZILARI OKUYUP DENEMEDEN OLMUYOR DİYE YORUM ATMAYIN , YORUMLARINIZ CEVAPLANMAZ.

Öncelikle oyunu kurmamız gerekiyor. Oyunu bilgisayarımıza yükledikten sonra crack işlemine geçebiliriz. Çünkü oyunun program files içinde olması gerekiyor. Tabii eğer siz oyunu başka bir yere kurmadıysanız. Eğer kurulum sırasnda hiç bir ayarı değiştirmediyseniz kurulum şuraya yapılır.

Bilgisayar/Yereldisk (C:)/Program Files/(Genelde Oyunun Firmasının Adı)/Oyunun Adı

Oyunumuzun Kurulumunu yaptığımızı farz edelim. Daha sonra oyunu CD olarak aldıysak CD'nin içindeki Crack dosyasını açıyoruz. Eğer internetten indirdiyseniz  indirdiğiniz dosyanın içinde Crack yer almalıdır. İndirdiğiniz dosya iso. dosyası ise Bilgisayar'a girin ve orada görünen oyunun CD'sine sağ tıklayıp aç deyin.  Eğer Cd'nin veya klasörün içinde Carck dosyası yoksa internetten arayıp indirmeyi deneyin. Daha sonra crack dosyasını bulduktan sonra işimize başlayabiliriz. 


 1) CD'deki veya indirdiğiniz klasördeki Crack dosyasını açıyoruz. Klasörün adı Crack değil de SKIDROW veya Farilight'da olabilir, bu indirdiğiniz versiyona bağlıdır ama genelde Crack'tir.



2.) İçinde belki bir belkide birden fazla dosya bulunuyor olabilir. Bu resim temsilidir. Sizdekilerde "mb_wfas" yazmaz. Başka birden çok dosya olabilir.








3.) İçindeki BÜTÜN dosyaları kopyalıyoruz. İster not defteri olsun ister başka bir şey olsun hepsini kopyalamazsak çalışmayabilir.


4.) Masaüstündeki oyunun kısayoluna sağ tıklayarak "Dosya  konumunu aç" diyoruz. (xp'de "Hedef Bul" yazar) .


Eğer kısayol oluşmamışsa oyunu kurduğumuz klasörü kendimiz açmalıyız. Bu klasör kurulum sırasında hiç bir ayarlama yapmadıysanız (Bilgisayar > Yereldisk (C:) > Program Files > (Genelde Oyunun Firmasının Adı) > Oyunun Adı) gibi bir adrese kurulur. Burayı açmalısınız.


Eğer bilgisayarınız 64bit ise "Program Dosyaları (x86)" klasöründe arayabilirsiniz. Yine bulamazsanız adres çubuğundan aratın. Oda olmazsa oyunu tekrar yükleyin ve yüklerken kendi istediğiniz yeri seçin. Örneğin ( (D:)>Oyunlar>Oyun Adı )


5.) Açtığımız klasör oyunun asıl bilgilerinin bulunduğu bölümdür. Burada kopyaladığımız dosyanın aynısını görmemiz mümkün. Eğer aynısını göremiyorsanız yanlış yerdesiniz demektir. Diğer klasörlerin içine de bakın. Bu klasörü açtıktan sonra Yapıştır diyoruz.


6.) Karşımıza böyle bir uyarı çıkacak. "KOPYALA VE DEĞİŞTİR" diyoruz.  Böylece işlem tamamlanıyor. Eğer böyle bir uyarı çıkmamışsa yanlış yere kopyalıyorsunuz demektir.

7.) (Bu Adım Zorunlu Değil) Daha sonra, eğer masaüstünde oyunun kısayolu yoksa asıl uygulamaya sağ tıklayarak "Kısayol oluştur" diyebiliriz. Bu kısayolu da masaüstüne attığımızda  oyunumuzu masaüstünden çalıştırmamız mümkün hale gelecektir. Veya kısaca sağ tıkladıktan sonra "Gönder > Masaüstü" de diyebilirsiniz.



Ek olarak çok fazla soru geldiği için başlıca nerelerden Crack indirebilirsiniz onu yazıyorum. Benim kullandığım siteler;
1. Torrent-Oyun Crack
2.Fulloyun Crack
3. Oyuncehennemi Crack
Bu sitelerin arama motorlarından istediğiniz oyunun crackine ulaşabilirsiniz. Veya Google'dan ararsanız zaten bulursunuz.

Her türlü oyunun Crak'ini bu şekilde yapabilirsiniz. Soru veya sorunlarınızı yorum atabilirsiniz.
(Güncelleme: 04.06.14)






Yazan: Mustafa Salih Oğuz

241 yorum:

  1. Merhaba çok açıklayıcı bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Benim bir sorum olacaktı. Sims 3'ün orijinal olmayan bir kopyası bilgisayarımda mevcut ve oynuyorum. Oyunun ek paketlerini de internetten torrent olarak indirdiğim oluyor ancak kurulumunu henüz beceremedim. Crack yapmayı denesem asıl oyun orijinal olmasa da işe yarar mı sizce?

    YanıtlaSil
  2. Anlatım için teşekkürler oyun crack yapanlar için faydalı

    YanıtlaSil
  3. Abi senden çok teşekkür ederim süpersin oyunumu sayende yükledim

    YanıtlaSil
  4. Abi benim pide cd yeri yok Rome total War aldım ama oynayabilir ne yapmam gerekir

    YanıtlaSil
  5. Orijinal almadıysan internetten indir onu kullan. Orijinal aldıysan bi tane harici cd-rom falan al öyle kullan. Oda olmadı cd yeri olan bi bilgisayar bul ordan cd'ni deamon tools ile iso. dosyasına çevir onu kullan. Bunu nasıl yapacağını da "orijinal oyunları cdsiz oynamak" diye bi yazı var sitede oradan öğrenebilirsin.

    YanıtlaSil
  6. teşekkürlerrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  7. Benimde aynısı oldu Pes 2013 te bilgisayar dolu değil.2.cisi doğru yaptığımdan eminim.Mustafa Oğuz. Bu arada adım Görkem Ve Bilgisayarım Win 8.

    YanıtlaSil
  8. allah razi olsun abi

    YanıtlaSil
  9. Skidrowcrack nasıl yapılır eposta göndersene keremdag07@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. acillll krdş ben yanlışlıkla pes 2013 ün simgesini sildim masa üstünden onu nerden indire bilirim krdş

    YanıtlaSil
  11. @bjk Simgeyi indirmene gerek yok, crack yapmak için girmen gereken klasöre gir orda bulursun. C->Program Files->KONAMİ->PES 2013 ordan da .exe uzantılı dosyaya sağ tıkla göndere bas masaüstü de.

    YanıtlaSil
  12. Ya hocam Allah sevdiğine kavuştursun.Hiçbir sitede bu kadar güzel anlatılmıyor çok teşekkürler. Allah gönlüne göre versin

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler !

    YanıtlaSil
  14. markası ne bilgisayarın

    YanıtlaSil
  15. sağol abi çok yardımcı oldun teşekkürler oyunun crack'lerinde hep sıkıntı yaşıodum teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. lan kopyala dğeiştir çıkmıyo

    YanıtlaSil
  17. Çok sağolun hiç crack yapamıyordum,sayenizde oyunları full oynayabiliyorum Allah sizden razı olsun...

    YanıtlaSil
  18. Admin merhaba ben uzun bi süredir crack yapmaya çalışıyorum ama sorun windows 10daymış sanırım.Çözüm yolunu biliyorsan yardımcı olur musun?

    YanıtlaSil
  19. Admin ben pes2013 indirdim ama cracki oyun dosyasina atmamiz gerek fakat kurarken ürün kodu istiyor help pls

    YanıtlaSil
  20. Soyle bisey sormak istiyorum ben sims 4 un orjinal cd sini alsam
    1)guncellenmis mi kurulur yoksa guncellemem gerekir mi
    2) internet olmadan oynayabilir miyim
    3) the sims 4 editation limited olmasinin normal oyundan bir farki olur mu?
    Cevaplarsan sevinirim simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar, XF crack dosyasının ayarları administor olmadığında crack yapamıyorsunuz, Bunu bizzat yaşadım. Defalarca kurup kaldırdım programı. Sonunda karıştırıken şunu buldum.
    Bunu değiştirmek için;
    Önce XF crack dosyasını klasöre çıkarın sonra çıkardığınız XF'e sağ tıklayıp compatibility mode seçeneğinden işletim sistemi ve admin seçeneklerinizde değişikliğe gidip, sonrasında kolaylıkla programı crack yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba bende burda denilen her şeyi yaptım ama sims 2 yi bu türlü yukleyemedim Windows 8 bilgisayar uyum sorununu da değiştirdim ama hala açılmıyor başka yapmam gereken bişi var mı ??

    YanıtlaSil
  23. Benim counter strike 2.5 orginal deildi oyunu yukledim bilgisayara crack istemedi ben mi ballıyım anlamadım :)) admin bu arada emeğin için teşekkurler crysis yuklerken iyi oldu yine teşekkurler :))

    YanıtlaSil
  24. Kardeş bende crack dosyası yok nasıl olacak o iş

    YanıtlaSil
  25. ben yaptım ama cd room daha uzun bir cümle halinde çıktı ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  26. Kardeşim çok teşekkürelr

    YanıtlaSil
  27. oyun kısayoluna sağ tık yapıp özellikler diyin sonra önünüze hangi dosyada olduğu yazıyor o konumu kopyala yapıştır yaparsan olur ama sadece konum varsa bakıp bakıp yazabilirsin (sonu .exe ile biteni değil) örnek C:/program files/nfs/need for speed/spd.exe DEĞİL C:/program files/nfs/need for speed bu DOĞRU

    YanıtlaSil
  28. eyw kardesım sagolasın

    YanıtlaSil
  29. The Lord Of The Rings Battle for Middle-Earth indirdim crack yapamadım naptıysam olmuyor sorunda masa üstünde launcher gelmiyor bir türlü yokmu yardımcı olabilecek crackla ilgili tüm videolara baktım denedim genede yapamadım launcher yok ne c de ne de masa üstünde

    YanıtlaSil
  30. Kardeş ben cd olarak counter strike 1.6 içinde crack dosyası yok nasıl yapacam bilgisayar Windows XP

    YanıtlaSil
  31. media get den indirdim. Oyun klasör şeklinde belgelerim e geldi. tıklayıp açtım içinde crack var. crack klasörünü açtım içinde game bin klasörleri ve bin in içinde de 2 3 tane bişey var. onu kopyaladım? sonra bılgisayarım c Program dosyaları (x86) nın içerisinde görünüyor inen oyun klasörü program files da yok... onu açıp içine mi yapıştırıcam? delirdim atacam pc yi kaç saattir uğrasıyorum.. allah rızası için yardım edin ya derya ben.

    YanıtlaSil
  32. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  33. merhaba, sims3 için crack yapmaya çalışıyorum fakat dediğiniz gibi crackteki dosyaların aynısını başka hiçbir dosyada bulamadım.Yapıştır dedikçede ek alan gerekiyor uyarısı alıyorum.

    YanıtlaSil
  34. Kardeş aptal mıyız?

    YanıtlaSil
  35. Bende program files(x86) yok galiba 32 bit olduğundan ne yapmalıyım acaba

    YanıtlaSil
  36. Öğrendiğim iyi oldu bu arada 4 yıldır yorum gelmemis

    YanıtlaSil
  37. çok teşekkür ederim başka sitelerde oyunu yeniden kurun vs diyorlar sizin çözümünüz 2 dk lık iş.
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  38. İlla her internetten indirdiğimiz oyuna crack yapmak gerekir mi? ben oyunlarımı internetten indiriyorum ama crack yapmadan sorunsuz çalışıyor illa crack gerekli mi sadece sorum bu :):)

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren